Gyerekvilág

Nikolaev és Gosztomel utcáin heves harcok folytak egyelőre az ukránok állnak jól

Az ukrán katonák megsemmisítették az orosz ellenséges erőket a hersoni repülőtéren, Nikolaev közelében és Gosztomelben is. Él még az ukrán remény.

Alekszej Arestovics, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója összegezte március 3-án, az Oroszországgal vívott háború nyolcadik napján elért katonai eredményeket.

„Nehéz volt a nap, de optimistán fejezzük be” – írta Facebook-oldalán.

Ugyanakkor bejelentette az ukrán hadsereg néhány napközbeni sikerét is. Így van némi remény arra, hogy az orosz seregek sikerei még messze vannak és él Ukrajna reménye, hogy szabad marad.

“Nikolajev közelében ma egész nap harcok folytak és vártunk, hogy az orosz katonák csoportosuljanak, egyesüljenek. Este a régió keleti részén, Peski falunál gyűltek össze. Itt pedig a mieink Grads rakétákkal, helikopterekkel, és páncélos járművekkel megtámadtuk őket.” – mondta Arestovich.

“Gostomelben is kemény csata folyt az utcákon. Itt meghátráltak az oroszok. Komoly tűz alatt voltunk, még az ajtók is beszorultak a szomszédos óvóhelyeken” -mondta a tanácsadó.

(cst)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52