Életmód

Klicsko szerint jön a nagy ütközet Kijevért

Kijev polgármestere, az egykori nehézsúlyú ökölvívó Vitalij Klicsko vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott, miközben az orosz csapatok tovább vonulnak Ukrajna fővárosa felé és már csak pár kilométerre vannak. Klicsko és Kijev a nagy összecsapásra készül, ami a főváros és Ukrajna jövőjét is jelenti.

Kijev polgármestere elmondta, hogy az orosz erők nagy része körülbelül húsz kilométerre van Kijevtől, de az is lehet, hogy már annál is közelebb.

Klicsko azt üzente az ukrán népnek, hogy a függetlenségükért, a családjukért és a világukért harcolnak; szerinte jelenleg mindennél fontosabb, hogy visszatolják az orosz katonákat. Hozzátette, hogy bár hat orosz katonát megöltek az esti összecsapásokban, továbbra is rejtőzködik néhány a fővárosban. -mondta a volt profi világbajnok ökölvívó.

Sir Richard Barrons – ugyancsak a Sky Newson – néhány percben elmagyarázta, hogyan áll eddig a Kijev elleni offenzíva.

A szakértő azt mondta, hogy a főváros elleni támadás még csak a kezdeti szakaszban van. Részben mert az oroszok logisztikai nehézségekkel küzdenek, részben pedig amiatt, hogy az ukránok ellenállása az invázió kezdete óta erősebb a vártnál.

Egy másik brit tábornok mindemellett arról beszélt: elkerülhetetlennek tűnik, hogy Kijev előbb-utóbb elessen.

( Nagy A.)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35