Életmód

Mását is menekítik Ukrajnából

A brassói medverezervátum Ukrajnából ment ki egy cirkuszi medvét. Az állatot Másának hívják, és már néhány hetes korában megkezdték az idomítását, hogy cirkuszban léphessen fel, ahol sikert sikerre halmozott. Évek óta azonban rettenetes körülmények közt tartják.

A Zernyesten található Libearty medvemenhely a közösségi oldalán tette közzé, hogy az ukrán BF Nathan Alapítvány a segítségüket kérte egy 19 éves nőstény medve kimentéséhez. A medve szállítását március 1-jére tervezik, és reménykednek benne, hogy az orosz–ukrán konfliktus nem nehezíti meg a helyzetüket – írja a Székelyhon.ro hírportál.

Mását tizenkilenc évig kényszerítették, hogy biciklizzen, karikát ugorjon, kússzon, és egyéb mutatványokkal szórakoztassa a közönséget.

Most egy apró vasketrecben tarják egy olyan furgonban, ami szeméttel volt tele. Innen költöztette át az ukrán alapítvány egy átmeneti menhelyre, hogy aztán márciusban Zernyestre szállítsák.

A zernyesti menhely a világ egyik legnagyobb medverezervátuma. Összesen 69 hektáros területen működik, és száz medve befogadására alkalmas. Az itt élő medvéket korábban nagyon rossz körülmények közül szabadították ki, cirkuszokból, vendéglőkből vagy panziók teraszán tartott ketrecből.

(cst)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52