Gardrób

Beteg miatt kapott lángra a kórterem

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre Kórházban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. Egy fiatal beteg nő az életét vesztette. A kórház vasárnap délután már arról számolt be, hogy a nő a kórteremben dohányzott, ez okozta a tüzet.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a XI. kerületi kórházhoz, ahol megkezdték az oltást és az életmentést – írta első közleményében a Katasztrófavédelem.

Reggel 8 óra után a tüzet már sikerült eloltaniuk, és senki sem volt közvetlen életveszélyben. A betegeket összesen 56 főt kimenekítették a tűz közeléből, és áthelyezték őket, jelenleg már az épület átszellőztetése zajlik.

A tűz egy halálos áldozatot követelt. Ő okozta a tűzet.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője közölte, hogy a halálos áldozat egy fiatal nő, aki súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, a páciensek közül további két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával egy másik kórház toxikológiai osztályára vittek.

Az előzetes vizsgálatok szerint egy, a detoxikálóban dohányzó páciens okozhatta a tüzet, és ő volt az, aki életét vesztette – ezt írták a Szent Imre kórház Facebook-oldalán.

( Balu)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35