Autó-motor

Elkészült már autóval is tudunk kriptobányászkodni

Megérkezett az új őrület. Kriptobányász verdát alkottak. A high tech világ és a kriptavaluták szerelmeseinek készül az az újfajta jármű, a Daymak Spiritus, amelyet nemrég forgalomban is kipróbáltak.

A kanadai autógyártó, a Daymak tavaly októberben mutatta meg könnyű sportkocsiját, az elektromos Spiritust, amely több okból sem nevezhető egy hagyományos autónak. Az egyik ilyen, hogy csupán három kereke van, a másik pedig, hogy kriptopénzt lehet vele bányászni.

A kocsi még – legalábbis hivatalosan – nem járt forgalomban, azonban az eltelt napokban erre is sor került. A Daymak első embere közzé is tett egy felvételt, amelyen az elektromos újdonság látható mozgás közben.

A kriptovaluta termelésére itt nem térnek ki, de az Elektrek azt írta, hogy a jármű pihenőidőben tud majd ezzel foglalkozni. A digitális pénzekből azonban csak egyet, a Nebulát lesz képes meg-, illetve kitermelni, de hogy pontosan miként, az még nem ismert.

A Daymak célja, hogy évente nagyjából 50 ezer darabot építsen a háromkerekű Spiritusból. A kocsira állítólag 250 millió dollár értékben adtak le előrendeléseket, és az ára 20 ezer dollár lesz.

( Horváth )

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35