Gardrób

Már az omikron fertőz és napokon belül rekordszámú megbetegedéseket fog okozni

Az új koronavírus hullámért már nem a delta, hanem az omikron a felelős. Szakértők szerint jövő héten robban be a járvány, pár hét késéssel pedig minden megyében.

Újra berobbanhat a koronavírus-járvány, Budapesten már a jövő héten, vidéken pedig 2-3 hetes csúszással érkezhet az ötödik hullám – mondta Vattay Gábor, az ELTE járványügyi modellezéssel is foglalkozó szakembere.

Péntekre eléri a delta variáns csúcspontjának a felét. Rá egy hétre pedig már meg is haladja majd Budapesten az eddigi csúcsot. Vidéken a megyeszékhelyeken 2-3 hét késéssel fog megjelenni az omikron.-mondta Vattay.

Zacher Gábor sem mondott sok jót.

A lappangása és a fertőzése is nagyobb az omikronnak mint a deltának.-mondta a közismert orvos.

A fertőzöttek számának várható emelkedését támasztja alá, hogy hétfőn kiugróan magas, 30 százalék feletti volt a pozitív tesztek aránya, és több nagyváros szennyvizében is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Budapest, Eger, Kaposvár és Szekszárd esetében kiemelkedő volt a növekedés, bár néhány városban csökkent a mérték.

( TE)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35