Belföld

Elfogásokra és további gyanúsítottakra lehet számítani az elfogott bírósági végrehajtó ügyében

Még mindig nem tudni, hogy miért verték bilincsbe és mivel gyanúsítják a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar egyik magasrangú vezetőjét és annak nejét, aki ismert végrehajtó. A Legfőbb Ügyész Polt Péter is csak annyit közölt az ellenzéki politikus Hadházy Ákos kérdésére, hogy nem árulhat el semmit, azaz még a nyomozás folyik, további elfogásokra lehet számítani és vannak nem nyílt eljárások, azaz titkos nyomozás.

Pár hete tudni, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar egyik magas beosztású vezetőjét és végrehajtóként dolgozó feleségét rendőrök vitték el a repülőtérről. A pár állítólag Dubajba akart utazni. Azóta semmit nem tudni, hogy mivel gyanúsítják a párt, ki került és miért kényszerintézkedés hatálya alá. Azaz nagy a titok.

A Központi Nyomozó Főügyészség is az eset után csak ennyit közölt : nem adhat tájékoztatást.

Nos lépett a majdnem oknyomozó ellenzéki politikus Hadházy Ákos is az ügyben. Nos ő sem jutott előrébb.

Van-e olyan büntetőügy, illetve nyomozás folyamatban, amelynek az érintettje a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar valamelyik vezetője?

Ezt már Hadházy Ákos független képviselő kérdezte a legfőbb ügyésztől. A független képviselő Polt Pétertől több kérdésre is próbált választ kapni. Milyen bűncselekmény gyanújával folyik az eljárás? Történt-e kényszerintézkedés az esetleges nyomozás keretein belül az elmúlt egy hónapban, ha igen, milyen jellegű? Van-e gyanúsítottja az ügynek?

A legfőbb ügyész arról tájékoztatta Hadházy Ákost, hogy kérdései megválaszolására a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekre tekintettel jelenleg nincs lehetőség.

Azaz Polt Péter megsúgja, hogy a nyomozás vagy teljes egészében vagy részben még tartalmaz nem nyílt elemeket, titkosakat, azaz további elfogásokra és letartóztatások várhatóak de éppen ezért nem mondd semmit, nehogy ezzel az ügy felderítése veszélybe kerüljön.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyébként éppen kedden hozta nyilvánosságra a jelentését arról, hogy integritási veszélyeket azonosított az MBVK-nál is, amely egyszerre lát el érdekképviseleti feladatot és ellenőrzési tevékenységet. Értelemszerűen kockázatot hordoz, hogy mennyire képes a köztestület annak a tagjának objektív ellenőrzésére, akitől tagdíjra (kamarai hozzájárulásra) tart igényt – fogalmazott a számvevőszék.

A Mi Hazánk Mozgalom közben bejelentette, csütörtökön Fiszter Zsuzsanna, a párt végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa sajtótájékoztatót tart, amelynek témája: „Bajban a végrehajtók feje, valódi reformot a népnyúzókra!”

( Balu)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35