Gazdaság

Bigével már tényleg nyílt háborút folytat a politika

Nem kímélte a vádlott műtrágyakirályt Bige Lászlót az agrárminiszter. A magyar gazdákat az agrártárca vezetője szerint a Nitrogénművek vezetője szó szerint el lehetetleníti. Ilyen szintű rosszalló politikai üzenetet eddig nem nagyon tettek a kormány tagjai. Picit fura is.

A magyar gazdáknak és a magyar fogyasztóknak is felbecsülhetetlen kárt okozott Bige László műtrágyakartellezése – jelentette ki Nagy István közösségi oldalán. Az agrárminiszter egy videóban úgy fogalmazott: „a baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar a mezőgazdaságot”.

A miniszter úgy látja, a Nitrogénművek Zrt. „piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben”.

Nagy István szerint a vállalkozó tevékenységével nemcsak a magyar gazdákat, hanem minden magyar kenyér-, gyümölcs- és zöldség vásárlót megkárosított annak érdekében, hogy extra profithoz.

A politikus videójában hangsúlyozta, hogy határozott az Agrárminisztérium álláspontja, miszerint a gazdálkodók és a magyar családok, valamint a biztonságos hazai műtrágyaellátás érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni.

Nos ilyen nyílt ellenséges véleményt eddig nem fogalmazott meg a kormány Bige ellen. Picit fura is ez, mert innentől kezdve nehéz lesz megmagyarázni, hogy Bige ellen nem erőltetett eljárások folynak és az objektív , pártatlan, ártatlanság vélelme is a kukába került. Az agrárminiszter így mindenképp történelmet írt. Kérdés Bige László ezt hagyja-e.

Mint arról korábban az Esti Újság is beszámolt , a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), több mint tízmilliárd forintos bírságot szabott ki a Nitrogénművek Zrt.-re és vállalkozáscsoportjára. Bige László szerint ilyen összegre még senkit nem büntettek Magyarországon, és úgy gondolja, hogy nincs is olyan bíróság, ami ezt jogosnak tartaná. A vállalkozó, valamint a Nirogénművek korábban megalapozatlannak titulálták a vádakat, a GVH cégcsportot érintő határozatát pedig elutasították. Bige ellen jó ideje több büntetőeljárás is zajlik, sőt volt házőrizetben is mindegyik esetben érezhető volt a politikai nyomás.

(Csákány T.)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35