Gardrób

Gattyán politikai ambíciója érthető de az idő nagyon ellene dolgozik

A szexiparból érkező magyar milliárdos politizálna. Pénze van hozzá, merészsége is, kapcsolatrendszere is, ez tény. Azonban az idő nos az kevésnek tűnik. De Gattyánt ismerve neki már most teszik mindez, mert szinte lehetetlennek tűnik a vállalkozása de valljuk be nem reménytelen. Mozgalmából pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Az egyik leggazdagabb magyar szerint jók az esélyeik, hiszen az emberek változást akarnak, a múltat pedig végre maguk mögött tudnák. Nem ő az egyetlen üzletember, aki az elmúlt időszakban aktivizálta magát a politika színterén.

Kutatást végeztek Gattyán Györgyék arra vonatkozóan, hogy milyen mértékben akarnak a magyar emberek változást. Az eredmény az lett, hogy mindegy, hogy ki, csak ne a két múlt közül kelljen választani – jelentette ki a milliárdos a YouTube-csatornáján indított podcast miatt 25 milliós mínuszban lévő és a sajtósáról némileg ambivalens kinyilatkozásokat tevő Friderikusz Sándor műsorának előzetesében.

Gattyán mint mondotta, a papírforma szerint akár nyerni is lehet.

Friderikusz Sándor azon kérdésére, hogy ahhoz, hogy egy választáson nyerni tudjon valaki, párttá kell szerveződni, azt felelte, hogy van rá pár hónapjuk, hogy megoldják.

A nagyvállalkozó nemrég jelentette be Digitalizáljuk Magyarországot! elnevezésű mozgalmát, amely lényegében grandiózus álláshirdetésnek felel meg: „Állást kínálok 106 képviselőnek az ország 106 választókerületében – fogalmaz a felhívásban arra utalva, hogy fel kell pörgetni itthon a digitalizációt. – Magyarország választás előtt áll, de ez a választás nem a politikáról szól,hanem arról, hogy akarunk-e ismét világelsők lenni” – hívja fel a figyelmet az üzletember.

A műsorban – Friderikusz részéről – fel is vetődött ez a dilemma, hogy a kezdeményezés esetleg olyan területre tévedhet, ahol a politika és az üzlet kéz a kézben jár, és akaratlanul is útját keresztezik majd olyan érdekköröknek, akiknek „nem kéne”.

Gattyán határozott válasza az volt erre: biztosan útját fogjuk keresztezni, ez egyértelmű.

„Mondtam sokszor, hogy provokatív vagyok, és sokszor beleállok olyan dolgokba, amiben hiszek. A mai fejemmel, helyzetemmel ebbe bele kell állni, kell egy változás Magyarországon” – jelentette ki Gattyán, elismerve, hogy magabiztosságához nagyban hozzátesz az is, hogy „egy pénzhegyről” látja a világot.

Gattyán György 2001-ben alapította meg internetes vállalatát, a Doclert, és rekordidő alatt több száz millió dolláros globális tényezővé fejlesztette. Tavaly a Forbes a száz legértékesebb, teljesen magyar kézben lévő cég listáján 175 milliárd forinttal a második helyet foglalta el. A Kodolányi Egyetem tulajdonosa, a Prima Primissima Alapítvány társalapítója és a mindenki által ismert Magyar Népmesék-filmsorozat finanszírozója. Az üzletember sok száz millió forintos támogatást nyújtott a koronavírus elleni védekezés során is.

Nos kíváncsian várjuk mi lesz Gattyán pártjának a neve, s azt is mi lesz a programja. Nem utolsó sorban pedig a jelöltjei lehetnek majd érdekesek a magyar milliárdosnak és biztos lesz köztük meglepetés is.

Az tény kérdése, hogy választást nyerni csak pénzzel nem lehet. Az is tény kérdése, hogy egy új pártnak minimum egy évre van szüksége ahhoz, hogy jelöltjei ismertek legyenek. Ráadásul kell minden választókerületbe egy aktív, komoly 20-50 fős csapat is, amely segíti a jelölteket, amely infót gyűjt, amely meghallgatja az embereket. Nos ez is idő. A hitelesség kérdése pedig nem pénz és nem is idő kérdése. Azaz mindent összevetve Gattyán terve késeinek tűnik és bizony a politika világa nem az ő terepe, de tegyük hozzá, hogy nem reménytelen az amit a magyar milliárdos a fejébe vett.

Nem Gattyán az egyetlen, aki aktivizálta magát a hazai politikában-közéletben. Írtunk róla, hogy Bige László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elárulta, hogy „némi apróval” támogatta Márki-Zay Péter kampányát az előválasztáson, ami néhány millió forintot jelent. Azt már nem tudta megmondani, ki volt a kezdeményező fél, de valahol találkoztak, és jelezte, hogy szívesen támogatná a kampányt, de sem Karácsony Gergely, sem Gyurcsány Ferenc nem kapott tőle pénzt.

Márki-Zay Péter egyébként nemrég nevezte meg szakértői csapata néhány tagját, ők felelnek majd a választási programért. A listán Bojár Gábor milliárdos vállalkozó, a Graphisoft alapítója gazdaságpolitikai területen bizonyíthat. A miniszterelnök-jelölt leszögezte, hogy nem árnyékkormányról van szó, tehát ez a névsor nem azt jelenti, hogy később ők kapnának miniszteri posztokat, mert addig nem osztogatnak pozíciókat, amíg nem nyerték meg a választást.

(Csákány)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52