Kultúra

Már áll az ország 18 méteres karácsonyfája

Megérkezett Nemesvámosról az ország karácsonyfája a Parlamenthez. Az ezüstfenyő 40 éves volt és 18 méter magas.

A mintegy 35-40 éves fenyő a Kossuth térre került, a látványosan feldíszített karácsonyfát adventtől vízkereszt napjáig csodálhatják meg az érdeklődők, írta meg a veol.hu.

Az ország karácsonyfájára idén is több felajánlás érkezett, ezek közül lett kiválasztva a körülbelül 18 méter magas, formás ezüstfenyő, amely vasárnapig egy nemesvámosi ház udvarán állt. A magas fenyőt már veszélyesnek ítélték, és tartottak attól, hogy nagy szélben kidőlhet. A család simán kivágatni sajnálta volna, ezért ajánlották fel a jó ügy érdekében.

A fenyőt tűzoltók vágták ki és a katasztrófavédelem, valamint a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével szállították fel Budapestre, ahol már fel is állították.

A fa lebontása után tűzifa lesz, amit rászorulóknak ajánlanak fel.

( TE)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52