Külföld

Ausztria bezár és kötelező lesz az oltás mindenkinek

Hétfőtől az egész országra kiterjedő lezárás lép életbe Ausztriában, jelentette be Alexander Schallenberg pénteken a SkyNews tudósítása szerint. Az osztrák kancellár közölte: a lezárás a tervek szerint tíz, de maximum húsz napig tart majd. A szigorítás mindenkire, oltottakra és oltatlanokra egyaránt vonatkozik, ám az oltatlanokra ezt követően is érvényes marad.

A Kurier cikke szerint az iskolákban továbbra is jelenléti oktatás zajlik majd, de minden intézményben kötelező lesz a maszkviselés.

A bejelentés szerint a munkavállalóknak erősen ajánlott az otthoni munkavégzés.

Schallenberg továbbá arról is szólt, hogy február 1-jétől kötelezővé teszik az oltást az országban.

„Nem akarunk ötödik hullámot”, fogalmazott ezzel kapcsolatban Schallennberg. Jelenleg az osztrák lakosságának körülbelül 66 százaléka van beoltva.

A jelenlegi szabályok szerint az oltatlanok csak kivételes esetekben, például munka vagy bevásárlás miatt hagyhatják el az otthonaikat. Ezek a szabályok hétfőtől a teljes lakosságra érvényesek lesznek.

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter ezt követően arról beszélt, hogy sajnos a kormány nem tudott megfelelni a saját elvárásainak, és ezért bocsánatot kért. Mint mondta: a lezárás az egyetlen hatásos módja a negyedik hullám megfékezésének.

(Nagy A.)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35