Gardrób

Kérdés mennyire épp elméjű a 4 éves kislányt elrabló Kelly

Vádat emeltek az ausztrál hatóságok a 36 éves, Terence Darrel Kelly ellen, akinél 18 nap után megtalálták az eltűnt négyéves Cleot sértetlenül. Érdekes módon a szülök ellen semmiféle vizsgálat nem indult, pedig az ő felelősségük is igen komoly az ügyben. Az ausztrál őslakós származású vádlott férfi amúgy szenvedélyes babagyűjtő volt.

A vád szerint a Terence Darrel Kelly október 16-án rabolta el a kislányt, és 18 napra bezárta őt abba a házba, ahol aztán megtalálták – a rendőrség utólag azt is közölte, hogy a gyermeket egy játékbabákkal teli szobában találták meg.

A rendőrségi közlemény szerint Kellyt csütörtökön idézték be egy carnarvoni bíróságra, itt ismertették vele a vádpontokat. A férfit aztán pénteken Carvarrvonból Perth városába szállították át erős rendőri őrizet alatt, különleges kiképzéseken átesett tisztek kísérték őt. A szállításról készült felvételeken látszik, hogy mezítláb, a kezén és a lábán egyaránt megbilincselték Kellyt. A férfi pere decemberben kezdődik majd, Perth-ben.

A megtalált kislányt azóta az őt megtaláló rendőr is meglátogatta otthonában, ezután csütörtökön Nyugat-Ausztrália tagállam miniszterelnöke, Mark McGowan is látogatást tett a kislánynál és családjánál. A miniszterelnök beszámolója szerint a kislány jól van „ahhoz képest, amit átélt”, sokat eszik és sokat pihen. Korábban egy orvosi vizsgálat megerősítette, hogy a gyermeknek nem esett bántódása.

Ausztráliát hetekig lázban tartotta, hogy hová tűnhetett el a négyéves Cleo Smith, aki családjával vett részt egy sátorozáson. A kislányt a gyanú szerint egy Terence Kelly nevű férfi rabolhatta el, az ő lakásában találták meg két és fél hétnyi nyomozás után a rendőrök Cleót. Most pedig arról írnak az ausztrál lapok, hogy Kelly hatalmas babagyűjteménnyel is rendelkezett.

Miután letartóztatták Kellyt, olyan videó kezdett el róla terjedni a neten, amelyen a 36 éves férfi több tucatnyi baba között látható egy szobában. Több Facebook-posztja is a babák iránti rajongásáról tett tanúbizonyságot.

2020 áprilisában olyan fotókat töltött fel, amelyeken egy babát visz el autózni, és egy bejegyzést is tett: „Imádok a babáimmal autózni, fodrászkodni és szelfizni a nyilvánosság előtt”. Pár hónappal később pedig egy-egy Bratz-babát tartva és Bratz-pólóban fotózkodott. Ekkor pedig azt írta: „Semmi sem jobb, mint otthon hűsölni a Bratz babáimmal.”

A helyi játékboltban is gyakran megfordult, többször csomagoltak neki el babákat az elmúlt években. Olyan képek is feltűntek, amelyeken egy szoba tele vannak babákkal, de a rendőrség azt nem erősítette meg, hogy itt találtak volna rá Cleóra.

A szomszédjai szerint Kelly egyedül élt, de az utóbbi időben furcsán viselkedett. Gyakran tűnt föl élelmiszerrel a kezében, és az addig a hátsókertben tartott kutyáját a ház előtt kötötte ki.

( Horváth Sz.)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35