Életmód

Tartozás és luxus autók eltüntetése állt a különös zuglói emberrablás hátterében

Lezárult a meghökkentő és már-már szürreális zuglói emberrablás nyomozása. Kiderült, hogy az összevert és fogvatartott sértett , ahogy azt az Esti Újság elsőként megírta elszámolási és autólopási vitába keveredett a támadóival. Hét ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

Mint kiderült a brutálisan elvert sértett emellett egy autókölcsönző cégtől bérelt nagy értékű gépkocsikat. A cég tulajdonosai úgy sejtették, hogy a férfinek köze lehetett az egyik bérelt autó ellopásához, ezért úgy döntöttek, hogy az általa bérelt autókat visszakérik. A férfi egy autót visszaadott, másik két gépjármű esetében azonban haladékot kért. A fentiekről tudomást szerzett a 48 éves vádlott, aki felajánlotta segítségét az üzletembernél maradt gépjárművek visszaszerzésében, cserébe azonban azt kérte, hogy a kocsik visszavételekor személyesen is találkozhasson a férfivel, aki tartozik neki.

A kölcsönző cég képviselői tavaly július 06-án küldték el az autókért – az ügyben szintén vádlott – alkalmazottjukat a kocsi bérlőjének a lakóhelyére, annyit kérve tőle, hogy vigye vissza az autókat. Az időpontról értesült a 48 éves férfi is, aki ekkor már elhatározta, hogy a találkozó során, bűntársaival együtt foglyul ejtik az üzletembert és korábbi tartozása miatt a szabadon bocsátását váltságdíj megfizetésétől teszik majd függővé.

Az ominózus nap megjelent a sértett zuglói lakásánál a kölcsönző cég alkalmazottja, valamint a 48 éves férfi, és annak négy bűntársa is. A kölcsönző cég alkalmazottja telefonon jelezte az üzletembernek, hogy megérkezett, mire az kinyitotta a társasház garázsajtaját. A garázsban a 48 éves férfi két embere rátámadt a férfire, bántalmazták, majd erőszakkal betuszkolták az autójukba, és elhajtottak a helyszínről.

Áldozatukat a 48 éves férfi által bérelt XVII. kerületi autószerelő műhelybe vitték, majd közölték vele, hogy szabadon bocsátását 20 millió forint megfizetésétől teszik függővé. A nap folyamán csatlakozott az emberrablókhoz egy hatodik társuk is, majd a vádlottak folyamatosan sanyargatták, fenyegették és bántalmazták a férfit. Még a sípcsontját is eltörték, hogy ne tudjon elmenekülni.

A megvert üzletembernek egyre súlyosbodó tünetei lettek másnapra a bántalmazások miatt. A férfi a fenyegetések és a bántalmazás ellenére sem tudta kifizetni a követelt összeget, de megígérte, hogy nem tesz feljelentést, és sérülései okaként egy motorbalesetet nevez meg. Ilyen feltételekkel a támadók a Csömöri úti felüljáróhoz vitték és ott kitették a megkínzott férfit.

A férfi hazament, majd onnan életveszélyes sérülésekkel kórházba került, ahol szakszerű orvosi ellátásban részesült. A vád szerint a 48 éves férfi egy vádlott társával ezután még a kórházban is megjelent, ahol ismételt megfenyegették a családja bántalmazásával. A főügyészség végrehajtandó fegyház-, illetve börtönbüntetést kért az emberrablással, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberrablással, valamint életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt támadókra.

( Predrag Martity )

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35