Belföld

Drámai ugrás már 350 beteg van lélegeztetőgépen

Nagyon terjed a delta variáns. Az elmúlt 24 órában 2595 új fertőzöttet igazoltak – derül ki a hivatalos tájékoztatásból. Az elvégzett tesztek száma a 13 ezret sem érte el, a pozitívak aránya tehát 20 százalékos, ez nagyon magasnak számít, a negyedik hullám eddigi legmagasabb aránya. Elhunyt 74 beteg, így az elhunytak száma 30 994 főre emelkedett.

A járvány kezdete óta összesen 879 092 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A tegnap elhunytak között egy 24 éves férfi volt a legfiatalabb áldozat, a hivatalos oldal szerint nem volt ismert alapbetegsége. Egy héttel ezelőtt 36-an haltak meg, vagyis lényegében duplázódott a szám. Kedden 39 halottat jelentett a kormányzat, vagyis ahhoz képest is drámai a romlás.

Ami különösen aggasztó még, az a kórházba kerültek és a lélegeztetett betegek nagy száma, pontosabban a növekedés üteme. Már 3172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 350-en vannak lélegeztetőgépen, ami pár nap alatt duplázódott meg. Mindkét mutatószámban egy hét alatt 75 százalékos a növekedés. A tegnap lejelentetthez képest is látványos a romlás, 12 százalékos növekedés egyetlen nap alatt mindkét esetben.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött, emlékeztet a közlemény. Ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a korábban beoltottakat pedig a harmadik oltás felvételére kérik.

A beoltottak száma 5 958 890 fő, közülük 5 740 424 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 243 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Ez azt jelenti, alig nőtt az első és második oltást felvettek száma.

Előbbinél egyetlen nap alatt csupán 3640-en kapták meg a vakcinát, a második adagot pedig valamivel többen, 3972-en adatták be maguknak. A harmadik oltásukat 22 ezren vették fel tegnap.

(Csákány)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52