Életmód

Teszteld le a legújabb generációs elektromos cigit!

Az elektromos cigaretták megjelenése forradalmi újdonság volt néhány évvel ezelőtt. Rögtön meg is jelentek a rémhírek, miszerint károsabb a használatuk a hagyományos dohányzásnál.

Hogy ezt mennyire az analóg dohányterméket gyártók generálták a piacuk védelmének érdekében, azt nem tudni pontosan, de számos hivatalos tanulmány cáfolja azóta ezt a véleményt.

Éppen ezért vagy ennek ellenére töretlen népszerűségnek örvend, és ma már számos dohányos választja a dohányzás alternatív formáját. Az ElfBarVape bemutatja nekünk az elektromos cigik működését és a legújabb generációt az ELF BAR-t.

Miben más az e-cigi?

Ha röviden szeretnénk megválaszolni, akkor a válasz az lenne, hogy majdnem mindenben.

De azért járjuk körül alaposabban!

Először is: amikor elektromos cigit szívsz, kvázi nem gyújtasz rá. Nincs égés. Az e-cigi egy liquid nevű folyadékot tartalmaz, ez hevül fel és generálja a füstszerű vízgőz egyveleget. Vannak nikotintartalmú folyadékok, de kapható nikotinmentes is, ami teljesen ártalmatlan.

Az analóg cigarettánál ugye égéstermék is keletkezik, és egy szál cigi elszívásával a nikotin mellett további négyezer(!) kémiai anyagot juttatsz a szervezetedbe.

Ahogy mondani szokták: puding próbája az evés. Teszteld az ElfBarVape oldalán a letisztult formájú, abszolút megfelelő méretű, pasztellszínekben pompázó, és gazdag ízvilágú vagy akár a nikotinmentes e-cigit!

Az a fránya matek

Sok dohányos még az elektromos cigik megjelenése előtt inkább megvásárolta magának a dohányt, töltőt stb., és magának sodorta a cigijét a költséghatékonyság elvén. Némelyik szerint már a vágott dohány is egészségesebb a dobozolt rudaknál, de a fő szempont a pénztárca kímélése volt.

Aztán megjelent a dohányzás alternatívája, az e-cigi. Igazi XXI. századi élmény: se cigit nem fogsz a kezedbe, nem kell állandóan öngyújtót keresned, legyen feltöltve a készüléked, és ott gyújthatsz rá, ahol akarsz (meg ahol nem tiltják). Beltéren is teljes biztonsággal használható.

Na, de a matek. A mai (2021-es) cigarettaárakat nézve: egy középkategóriás cigi 1600 Ft. Tekintve, hogy a dohányzók zöme napi egy doboz cigit szív el, számolhatunk 365 nappal: 365*1600= 584.000 Ft

Az elektromos cigaretta használók többsége arról számol be, hogy rövid időn belül csökkent az igénye a napi dohányzást illetően.

Az ELF BAR 1500 ahogy a neve is árulkodik, 1500 slukkra elég folyadékot tartalmaz. Egy analóg cigaretta 10-12 slukknyi adag. Ha 12 slukknyi egységet veszek, akkor 120 dohányzásra elég, ami nagyjából egy heti adag. 52 hét van egy évben, a majdnem hétezer forintos árral számolva is: 358.280 Ft.

Azért ez éves szinten 230.000 Ft az e-cigi javára, és nem vettem figyelembe, hogy akár ez lehet kevesebb is a tapasztalatok alapján.

Sőt, fenti okból a leszokás előszobájának tekintik az e-cigit!

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35