Gazdaság

Szállás nélkül maradhatnak azok az egyetemisták, akik nincsenek beoltva

Bajban lehet az a kollégista, aki nincs beoltva. Az ugyanis nem kaphat szállást. Az ITM is azt javasolja, hogy a szobákat lehetőség szerint beoltott hallgatóknak adják ki.

A kollégiumokat, diákotthonokat egészséges, tüneteket nem mutató, magukat egészségesnek érző, lehetőség szerint a koronavírus elleni védettségüket igazoló személyek vegyék igénybe – ezt az iránymutatást küldte ki a hét elején az Innovációs és Technológiai Minisztérium az egyetemeknek főiskoláknak, tudta meg az Eduline.

A portál szerint a fentiek értelmében nem kaptak férőhelyet az egyetemi kollégiumokban azok a hallgatók, akik nem oltották be magukat koronavírus ellen, és a beoltott hallgatók is csak akkor költözhetnek be, ha bemutatták a védettségi igazolványukat. A lap megjegyzi, hogy bár az ITM kiküldte az iránymutatást, a végső döntés az intézmények kezében marad.

Több helyen már hivatalosan is bejelentették, hogy védettségi hiányában nem tudnak szobákat biztosítani, a Semmelweis Egyetem hallgatói önkormányzatának oldalán például azt írják, a kollégiumi férőhelyet csak és kizárólag SARS-CoV-2 ellen beoltott hallgatók foglalhatják el. Azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek érvényes oltási igazolással, nem költözhetnek be a kollégiumba.

Hasonló intézkedésekre került sor az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen is.

Más intézményekben kevésbé szigorú a szabályozás, az ELTE kollégiumaiba például beköltözhetnek oltatlanok is, nekik viszont bármilyen légútibetegség-tünet megjelenése esetén az eset tisztázásáig igénybe kell venniük a betegszobát.

(Tál )

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35