Külföld

Nem tetszik Európának a homofób törvényünk

A 27 EU-s tagállamból 16 ország vezetője közös levélben állt ki a melegek megkülönböztetése ellen. A levélben kiemelik a 18 év alattiak elfogadását, illetve úgy fogalmaznak, hogy biztosítani kell, hogy a következő generáció egyenlőségben és tiszteletben nőhessen fel.

A levélben nem említik konkrétan Magyarországot, sem az immár Áder János által aláírt homofób pedofiltörvényt, de a luxemburgi kormányfő egyértelművé tette, hogy az újabb levél kifejezetten Magyarországnak szól.

Érdekesség, hogy a levél megjelenésének napján kezdődik egyébként az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben.

Tény kérdése, hogy az EU-nak nincs olyan eszköze, amivel fel tudna lépni az ehhez hasonló ügyekben. Sem a hetes cikk, sem a jogállami mechanizmus nem alkalmas erre. A melegeket a pedofilokkal összemosó törvény jelenleg éppen arra jó, hogy mindkét oldal a saját politikai kommunikációját erősítse.

A levelet aláírók a következők: Alexander De Croo (Belgium), Mette Frederiksen (Dánia), Angela Merkel (Németország), Kaja Kallas (Észtország), Micheál Martin (Írország), Kyriakos Micotakis (Görögország), Pedro Sánchez (Spanyolország), Emmanuel Macron (Franciaország), Mario Draghi (Olaszország), Nicos Anasztasziadesz (Ciprus), Krišjānis Kariņš (Lettország), Xavier Bettel (Luxemburg), Robert Abela (Málta), Mark Rutte (Hollandia), Sanna Marin (Finnország) és Stefan Löfven (Svédország).

( Tál Dorián )

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52