Külföld

A rendőrség előtt vágták el a rendőrnő torkát

Fényes nappal a rendőrség épülete előtt az utcán késeltek meg egy rendőrnőt a franciaországi Rambouillet-ben -írta meg a Le Monde.A rendőrnőnek esélye sem volt óra, hogy túlélje a kegyetlen támadást, hisz elvágták a torkát. A késes támadót a rendőrök lelőtték. A terrorcselekmény lehetőségét sem zárták ki egyelőre a nyomozók.

A gyilkosság pénteken 14 óra 20 perc körül történt a Párizstól mintegy hatvan kilométerre délnyugatra fekvő, közel 26 ezer lakosú városban, a helyi rendőrőrsnél.

A francia BFM adása szerint a támadó a telefonjával a kezében körözött egy ideig az őrs előtt, majd utána szaladt és torkon szúrta a dupla ajtón besétáló fegyvertelen rendőrnőt. A 49 éves nő, aki húsz éve dolgozott a rendőrségnél adminisztratív munkatársként, a helyszínen életét vesztette.

A 37 éves támadót két másik rendőr meglőtte, később pedig belehalt a sérüléseibe. A tettes tunéziai származású volt, indítékai egyelőre nem ismertek, de a Le Monde azt írja, hogy a szemtanuk „Allah akbar” kiálltást hallottak a férfitől a támadáskor.

Egy rendőrségi forrás ugyanakkor arról számolt be, hogy a támadó nem kiabált iszlamista jelszavakat, amikor tettét véghez vitte.

A tettesnek korábban nem volt rendőrségi ügye és legálisan tartózkodott az országban.

Gerald Darmanin belügyminiszter Jean Castex miniszterelnök kíséretében azonnal a tragédia helyszínére ment.

Franciaország elvesztette egyik mindennapi hősét egy végtelen gyávaságból elkövetett barbár cselekedet következtében – jelentette ki Castex.

Emanuel Macron elnök nem tudott a helyszínre menni, mivel Csád elnökének temetésén vett részt, de Twitteren megemlékezett az áldozatról. Posztjából kiderült, hogy az áldozatot Stéphanie-nak hívták.

Az azonban érdekes, hogy az Országos Terrorelhárítási Ügyészség folytatja a nyomozást.

( Nagy A.)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52