Életmód

Még dübörög a járvány sajnos

Egyelőre nem csitul a járvány bár lélegeztetőgépen kevesebb beteg van. Azonban a napi halálozások száma még mindig magas. Az Operatív Törzs vezetői nem tudják mikor érünk a csúcsra és mikor várható pontosan némi enyhülés.

4 814 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma tovább emelkedett 256 044-re, azaz még mindig nem tetőzik a járvány. 30 023 tesztet végeztek tegnap óta, azaz körülbelül 16 százalékos volt a találati arány.

Elhunyt 272 beteg, így az elhunytak száma 22 681 főre emelkedett. A tegnapi halálozási szomorú rekordra (311 elhunytat jelentettek) azt mondta Müller Cecília, hogy „adattorlódás miatt” lett ilyen magas a szám, azonban a csütrötöki adat sem sokkal jobb. A gyógyultak száma jelenleg 419 765 fő.

11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ez jelentős, több mint ötszáz fős csökkenés tegnaphoz képest. Közülük 1 337-en vannak lélegeztetőgépen, ami szintén egy nagyobb csökkenés a szerdához képest.

A beoltottak száma 2 608 084, közülük 1 077 947 fő már a második oltását is megkapta. Az első oltását 71 333 ember kapta meg tegnap.

Mától vasárnapig folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon. A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer és Szputnyik vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

(TE)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35