Életmód

Perre megy a megbírságolt háziorvos

Kiss Csaba háziorvos a saját rendelőjében nem hajlandó beadni a védőoltást továbbra sem, ezért egymillió forintra bírságolta praxisát az illetékes kormányhivatal. A doki perre megy de úgy tűnik politikailag akarják sokan kinyírni a panaszkodó dokit, akinek érvei és indokai jogosnak tünnek.

Jelen körülmények között, ilyen fajta oltási rendszerben, ilyen szervezetlenség mellett, ilyen feltételek biztosítása esetén nem hajlandó beadni a koronavírus elleni védőoltást pácienseinek Kiss Csaba veresegyházi háziorvos.

Az oltási káoszra panaszkodó erdőkertesi doktor praxisára kedden egymillió forintos egészségügyi bírságot szabott ki a Pest Megyei Kormányhivatal, mondván, az, hogy Kiss megtagadja az oltás beadását, ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak.

A háziorvos felháborítónak tartja a bírságot, az ügyet pedig jogi útra tereli.

Nem azért nem oltok, mert oltásellenes lennék, A rendelőm egyszerűen nem alkalmas erre, mert nem lehet elkülöníteni a betegeket, és lehet, hogy az oltásra érkezők épp nála fertőződnének meg. -közölte Kiss.

Továbbá azzal sem ért egyet, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével még nem rendelkező vakcinát kellene használnia.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a rákos vagy súlyos betegeknek csak a Pfizer vakcinát lehet beadni. Az indok prózai: csak ennek ismerik az orvosok a pontos összetételét és azok hatásait. Igaz ezt senki nem reklámozza de ezt több olyan beteg is megerősítette szerkesztőségünk kérdésére, akik csak ezt a vakcinát kaphatják és akinek az orvosai külföldön is elismert magyar szakemberek. Mindez tekintetében Kiss doktor érvei jogosak és alaposak.

Arra, hogy Kiss Csaba nem hajlandó beadni a koronavírus elleni védőoltást, vasárnapi rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is reagált. Úgy fogalmazott, „az oltásellenes kampányt a baloldalnak is abba kellene hagyni, meg az eszement orvosoknak is”.

Orbán megnyilatkozása után a Magyar Orvosi Kamara is közleményt adott ki, amelyben általánosságban elhatárolódtak minden olyan orvostól, aki veszélyezteti a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseket.

Kiss Csaba arra számít, hogy újabb bírságot kap. Amennyiben az nagyobb összegű lesz, lehet, hogy befejezi háziorvosként, és más munka után néz.

A dokit azonban úgy tűnik bizonyos politikai körök próbálják a csúnya liberális embernek beállítani.

( cs.t.)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35