Külföld

Pekinget már a homok mérgezi

Beborította Pekinget a homok. A helyi meteorológiai szolgálat a harmadik legsúlyosabb, vagyis sárga színű riasztást adott ki a homokvihar miatt. A repülőtéren csak néhány száz méter a látótávolság.Az egészségre káros szinttől kétszázszor nagyobb a homok jelenléte a levegőben.

Az északkelet-kínai Belső-Mongóliából induló homokvihar érte el Pekinget hétfő reggelre, ami komoly fennakadásokat okoz. A pekingi Tahszing Nemzetközi Repülőtéren a rossz láthatóságnak megfelelő működésre álltak át, miután a reptér területén a látótávolság 400 és 800 méterre csökkent a levegőben sűrűn kavargó sivatagi homok miatt – számolt be a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A pekingi ökológiai és környezeti megfigyelő központ adatai szerint a levegőben a szállópor-koncentráció a kínai főváros nagy részén meghaladta a köbméterenkénti 2000 mikrogrammot hétfőn.

A legsúlyosabb szintet a város nyugati részén található Hajtien kerületben mérték, ahol 3572 mikrogramnyi homok van a levegőben köbméterenként.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) irányelvei szerint a szálló por köbméterenkénti 10 mikrogramm fölötti koncentrációja már káros az egészségre.

(turi)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35