Belföld

Rekordot döntött a lélegeztető gépeken lévő betegek száma

Lassan már tizenhatezer magyar halt bele a koronavírusba. A lélegeztető gépeken lévő betegek száma rekordot döntött sajnos, hisz 806 honfitársunkért küzdenek az orvosok és ápolók. Több mint hétezerkilencszáz beteget ápolnak kórházban, az intenzív osztályok lassan megtelnek. Csehül állunk a koronavírussal szembeni háborúban és félő még rosszabb lesz a helyzet bárki bármit is mond.

2696 új fertőzöttet azonosítottak hétfőre, így összesen 468 713 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115 beteg, így az elhunytak száma 15 988 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 336 744 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 115 981 főre emelkedett – írja a koronavirus.gov.hu.

7924 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 806-an vannak lélegeztetőgépen. ez pedig rekord, sajnos negatív rekord.

Noha pénteken Orbán Viktor is bejelentette, hogy átmenetileg felfüggesztik a hétvégére meghirdetett tömeges oltást, ugyanis technikai hiba lépett fel. Ez egészen pontosan azzal járt, hogy a kiértesítettek között olyanok is kaptak SMS-t, akiket már beoltottak korábban, míg másokat a lakóhelyüktől több száz kilométerre hívtak be. A hétvégi vakcináció elmaradásáról is SMS-ben értesítették az érintetteket, ám közben mégis akadtak olyanok, akik elmentek az oltópontra, sőt, szombaton olyanok is oltáshoz jutottak, akik nem kaptak SMS-t.

Kásler Miklós Emmi-miniszter szerint a járványhelyzet mostanra kritikussá vált, ugyanakkor úgy véli, „végzetes csapást mérhettünk volna a koronavírusra, ha nem jelenik meg az angliai, majd a dél-afrikai mutáció. A helyzet kritikussá vált: rendkívül gyorsan emelkednek a számok, nagyobb mértékben, mint a járvány első vagy második hulláma idején.”

Orbán Viktor a hétvégén új videósorozattal jelentkezett a Facebookján, ezek egyikében azt mondta:

„Ezen a hétvégén elérjük az egymilliós beoltott számot. A terv szerint, amiből dolgozunk, 2-2,5 millió ember lesz beoltva Magyarországon április elejére, május elejére több mint 4,5 millió, és utána a 7 és 8 milliós számot is elérjük – ha regisztrálnak elegen, és kérik a vakcinát”.

Müller Cecília országos tisztifőorvos úgy véli, a március 8-tól március 22-ig tartó lezárással megszakítható a fertőzési lánc, hiszen az emberek nem tudják egymásnak a fertőzést átadni. Arról is beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság c. műsorában, hogy mivel a zárás alatt is folyik majd a védőoltások beadása, a két intézkedés párhuzamosan azt eredményezi, hogy csökkenni fog a fertőzöttek száma, „de legalábbis nem emelkedik”.

MI csak reménykedni tudunk, hogy a szakértő Müller Cecília nem téved és így hiszünk is neki. Két héten belül kiderül az Országos Tisztifőorvosunknak lesz-e igaza vagy a külföldi szakértőknek, akik szerint a járvány március 22-től április végéig csúcsra jár majd és közel 25 ezer halott lesz.

(cst)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35