Életmód

Jojózhat a szemünk a tejtermékek drágulásán

Brutális áremelés várható a tejtermékeknél. VAn olyan termék ami 30%-al lesz drágább. A takarmány ára drasztikusan nő, emiatt drágulnak a termékek a terméktanács szerint.

A liszt, a hús és a tojás után a tej is jelentősen drágulni fog. Már 30%-os költségugrásról beszélnek a terméktanácsnál, és akárcsak a húsipar, ők is a takarmányárak drámai emelkedésére hivatkoznak. Azt mondják, a többletterhet fokozatosan hárítják a vevőkre.

A sajtért, a vajért és a tejfölért is többet kérhetnek majd a boltokban, bár eddig is szépen lassan de biztosan emelkedtek ezen termékek árai is..

A KSH adatai szerint egy háromtagú család évente átlagosan 130 ezer forintot költ tejtermékekre, azaz egy 10 százalékos drágulás évi 13 ezer forinttal növelheti a kiadásokat de mivel itt 30 százalékos emelés várható, így az 39 ezer forintos plusz kiadást jelent majd, ami nem kevés. Az eddigi költés közel harmadát teszi ki az áremelés.

(cs)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52