Gazdaság

Kíváncsian várjuk hány egészségügyi dolgozó áll fel és mond nemet Kásleréknak

Komoly gondokat okozhat az egészségügyi ellátásban, ha sok alkalmazott ma éjfélig nem írja alá azt a szerződést, amellyel a közellátásban maradhat. Pedig sokan nem fogják aláírni, mert a pénzügyi különbségek komoly feszültségeket okoznak már most.

A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályának dolgozói közül tizenheten egy közös képpel búcsúztak el egy Facebook-bejegyzéssel. Mint ismeretes hétfő éjfélig kell aláírniuk az egészségügyi dolgozóknak azt a szerződést, amellyel maradhatnak a közellátásban, feltéve, hogy akarnak. A pótlékok és ügyeleti díjak miatt átalakítása miatt azonban több helyen komplett osztályok helyezték kilátásba a felmondásukat, és a közösségi médiában sok olyan bejegyzést látni, amelyben egészségügyi dolgozók azt írják, évtizedek után távoznak az állami ellátórendszerből.

Azt, hogy a Szent Imre kórházban hányan döntöttek a felmondás mellett, nem tudni, az viszont biztos, hogy március 1-jétől bezárt az abai szakrendelő, mert a kisebbségi tulajdonosok megtiltották az igazgató egészségügyi szolgálati jogviszonyának létrehozását – közölte hétfőn a Fejér megyei város önkormányzata. A közlemény szerint a szakrendelő vezetője az azt működtető gazdasági társaság ügyvezetőjeként megbízási jogviszonyban látta el a tevékenységét, ezt kellett volna egészségügyi szolgálati jogviszonyra változtatni. Mivel ez nem történt meg, vezető nélkül maradt a rendelő, amelynek működése így hétfőtől szünetel. Az önkormányzat szerint így nemcsak beteget fogadni nem lehet, de még a dolgozók februári munkabérét sem lehet elutalni.

A vita hátterében feltehetőleg az áll, hogy a szakrendelő ügyvezető igazgatója az abai polgármester hozzátartozója.

Dézsi Csaba András győri polgármester pedig vasárnap számolt be arról, hogy véget ér a közös munka a feleségével abban a szívkatéteres laborban, amit közösen építettek fel és működtettek az elmúlt 17 évben.

Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban, az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy. Ez szerintem gyalázat. – írta a fideszes politikus, bár részletesen nem fejtette ki a történteket.

(cst)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35