Kultúra

Breki és a Muppet Show is rasszista már megáll az ész

Na tessék, már a Muppet Show és Breki is rasszista, vagy majdnem az. Mondjuk a két öreg a páholyban mindig érdekeseket szólt be, de Topiról, Brekiről vagy Miss Röfiről ezt nem hittük. Sőt mi nem is emlékszünk és tapasztaltunk ilyet, persze az a 30-40 év az széppé tesz mindent.

Ez a műsor negatívan mutat be különböző embercsoportokat és kultúrákat. Ezek a sztereotípiák elítélendők voltak a maguk idején és ma is azok” – áll a figyelmeztetés a Muppet Show összesen 18 epizódja előtt a Disney+ streaming-oldalon, ahova nemrég került fel a sorozat.

Az LA Times cikke fel is sorolja, milyen okok miatt látták el a figyelmeztetéssel a Muppet Show-t: az egyik epizódban Johnny Cash az amerikai konföderációs zászló előtt énekel, máskor amerikai őslakosokat és közel-keletieket értek negatív sztereotípiák. Két epizódot hasonló okok miatt fel sem töltöttek a Disney+-ra.

A Muppet Show mellé feltöltött figyelmeztetés azt is rögzíti, ezeket az epizódokat nem eltávolítani akarják a felületről, hanem fel akarják hívni a figyelmet a bántó vonatkozásokra, és segíteni az ezekkel kapcsolatos vitát. Az utóbbi hónapokban több másik film, köztük számos klasszikus, hasonló figyelmeztetéssel került fel különféle streaming-oldalakra.

(ajtai)

You may also like

Read More


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/nullasujs...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/nullasujsag/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35